Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου 

«ή ουκ επιγιγνώσκετε εαυτούς ότι Ιησούς Χριστός εν υμίν εστιν;» (Ή δεν καταλάβατε ακόμη καλά ότι ο Ιησούς Χριστός κατοικεί μέσα σας;) 2Κορ.13:5

«Εκ των λόγων σου δικαιωθήση και εκ των λόγων σου καταδικασθήση.» (Από τα λόγια σου θα δικαιωθείς και από τα λόγια σου θα καταδικαστείς), λέει το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο στο 12 κεφ. στ. 37.

Σήμερα είμαστε με μια παρέα στην καφετέρια του Κήπου του Αγίου Αντωνίου. Κουβεντιάζαμε για κάποιον, αν υπήρξε αντάρτης στο βουνό ή δεν υπήρξε. Το ωραίο είναι ότι δε θυμόμαστε το όνομά του. Προσπαθήσαμε να το θυμηθούμε, αλλά μάταια. Αναφέραμε μερικά ονόματα, αλλά δεν ήταν κανένας από αυτά. Πέρασε καμιά ώρα για το αν κάποιος που δεν θυμόμαστε ποιος ήταν , υπήρξε αντάρτης ή δεν υπήρξε αντάρτης στον Εμφύλιο.

Χαμένος κόπος. Κι αν ακόμα ανακαλύπταμε για ποιόν μιλάμε, ποιο θα ήταν το κέρδος; Κανένα απολύτως. Ωστόσο δεν πήγε η δοκιμασία αυτή εντελώς χαμένη. Αποδείξαμε στον εαυτό μας πώς μία ώρα φλυαρίας είναι υπεραρκετή, για να αποδείξει, ότι δεν έχουμε, δυστυχώς, επίγνωση ότι κατοικεί μέσα μας ο Χριστός. Αν είχαμε επίγνωση ότι μέσα μας κατοικεί ο Χριστός κι αν αποβλέπαμε στο Χριστό, δε θα ξοδεύαμε τόσο χρόνο, στη φλυαρία.

Αφού πιστεύουμε ότι θα λογοδοτήσουμε ακόμα και για έναν μόνο μάταιο λόγο, θα προσέχουμε την αργολογία. Ας είμαστε προσεκτικοί, λοιπόν, στο λόγο μας ,όσον καιρό ακόμα θέλει ο Θεός, να ζούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...