Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το χόμπυ του διαβόλου είναι να πείσει την ανθρωπότητα και τον καθένα άνθρωπο χωριστά ,να αυτοκτονήσει. Αν αυτό το χόμπυ δεν το βλέπουμε, σημαίνει ότι κοιμούμαστε όρθιοι.
Βλέπουμε καθαρά το χόμπυ του διαβόλου, κάθε φορά που απελπιζόμαστε και νιώθουμε την τάση να κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Αυτή η δύναμη του διαβόλου ωθεί τον κάθε άνθρωπο, να ακολουθήσει αυτοκαταστροφικούς δρόμους.
Ένιωσα την τάση αυτή πολλές φορές. Θυμάμαι μια φορά που αρρώστησα και φοβήθηκα μην πεθάνω, συνήρθα απ΄ την αρρώστια γρήγορα, αλλά άργησα να συνέρθω απ΄τη μανία του καπνίσματος. .
Μια μαζική εκδήλωση της τάσης αυτοκαταστροφής του απελπισμένου ανθρώπου είναι το σύνθημα των επαναστατημένων νέων, τον Μάϊο του '68, στη ΑΓαλία: Αφού δεν έχουμε τί να χάσουμε, ας κάψουμε το καλύβι μας. Αυτό ήταν το σύνθημα των νέων.
Το καλύβι ή η κατοικία είναι το σύμβολο του σώματος, δηλαδή του ανθρώπου, όταν ταυτίζει την ύπαρξή του με το σώμα. "Ας κάψουμε το καλύβι μας", στην κυριολεξία σημαίνει "ας αυτοκτονήσουμε"
Τον κώδωνα του κινδύνου της αυτοκτονίας της ανθρωπότητας έκρουε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Ρομαίν Ρολλάν, στις αρχές του 19ου αιώνα. Την ίδια έκκληση κάνουν φωτεινά πνεύματα σε όλο τον κόσμο, (Έλιοτ κ΄.α.) αλλά η φωνή τους σκεπάζεται από το θόρυβο της νέας εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...