Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αγαπώ την άσκηση. Θέλω να μετατρέψω τη ζωή μου σε άσκηση. Άσκηση στη σκέψη, στα αισθήματα, στην κίνηση, στο γράψιμο, παντού. Ακόμα και την αναγκαστική παραμονή, στο διαμέρισμα, την κάνω άσκηση, Όλη η ζωή είναι μια άσκηση. Ο ποιητής Ρόμπλερτ Λαξ, έλεγε πως η κάθε μέρα του, γράφει ένα ποίημα. Το ίδιο λέω κι εγώ. Η κάθε μέρα μου γράφει ένα δοκίμιο.
Να γιατί αγαπώ την άσκηση. Γιατί με την άσκηση ξεκουράζομαι από τη δούλεψή της. Έτσι έκανε ο Καβάφης. Θεράπευε την κούραση της ποίησης με την ποίηση. Δεν εγκατέλειπε την ποίηση.
Το ίδιο κάνω κι εγώ με την άσκηση. Όταν με κουράζει η έντονη άσκηση, εφαρμόζω την απαλή άσκηση. Δεν εγκαταλείπω την άσκηση.
Ο νους π.χ. κινείται διαρκώς. Δεν ξεκουράζεται με την ακινησία, διότι δεν υπάρχει ακινησία του νου. Ο νους κινείται ακόμα και στον ύπνο. Άρα η έντονη κίνηση του νου θεραπεύεται με την απαλή κίνηση του νου. Απαλή κίνηση του νου είναι η νοερά προσευχή. Αντί να αφήνουμε το νου να τρέχει σαν τρελός πίθηκος απ΄ το ένα κλαδί στο άλλο, προσευχόμαστε νοερά.

mlvardospot.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...