Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

 Η χαρά που έρχεται από μέσα μας  είναι το καλύτερο φάρμακο και είναι δωρεάν. Είναι από τη χάρη του Θεού. Αυτό που αλλιώς το λέμε "ευλογία Κυρίου και έλεος". 

Το γεγονός αυτό δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Νομίζουμε ότι όλη η χαρά έρχεται απ' έξω. Δεν έχουμε αίσθηση της ευλογίας του Θεού και δεν είμαστε ευγνώμονες ούτε ευχαριστούμε το Θεό , που μας χαρίζει την ευλογία του. Αγνοούμε τα λόγια του Ιησού "Η βασιλεία των ουρανών εντός υμών εστίν." (Η βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας). 

Αυτό συμβαίνει, επειδή  αγνοούμε  πώς τα εσωτερικά στοιχεία, του ανθρώπου, ο ψυχισμός του, μετατρέπεται στα εξωτερικά στοιχεία, στον οργανισμό του. Δεν καταλαβαίνουμε πως η  χαρά  θεραπεύει το σώμα και πώς η λύπη το αρρωσταίνει. 

Δεν θα είχαμε την απορία αυτή, αν  όπως λένε , η ψυχή, αυτό που ονομάζεται "ψυχισμός"  και το σώμα ( είναι το ίδιο πράγμα, με διαφορετική μορφή. . Η επιστήμη λέει, πως πρώτα ασθενεί η ψυχή και κατόπιν το σώμα. Στις περισσότερες ασθένειες, αν όχι σε όλες, συμβαίνει αυτό. Οι ασθένειες είναι "ψυχο-σωματικές".  

 Είναι άγνοια να λέμε, δεν πειράζει, ας καταπιέζεται η ψυχή, ας στερούμαστε τη χαρά της ζωής, φτάνει να έχουμε το σώμα μας δυνατό . Αλλά το σώμα δεν μείνει δυνατό, αν η στενοχώρια φθείρει το ανοσοοιητικό του σύστημα..Το ανοσοποιητικό σύστημα αν και δεν είναι οργανικό φυλάει τον οργανισμό μας. Είναι σύστημα ψυχικό, που η αποθάρρυνση και η απελπισία το καταστρέφει

mlvardospot.blogspot.com 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...