Του Μόσχου Λαγκουβάρδου
-Πόσες φορές σκόνταψες και κινδύνεψες να πέσεις και να χτυπήσεις άσχημα και δεν έπεσες ή έπεσες και δε χτύπησες; -Αμέτρητες φορές.
-Πώς έγινε αυτό; Ήσουν τυχερός; Φύλαξες ο ίδιος τον εαυτό σου; Σε φύλαξε κάποιος άλλος; Όχι βέβαια αυτός που σε έσπρωξε να πέσεις και να χτυπήσεις. Το πνεύμα του δεν ήταν καλό για σένα.
Αυτός που σε βοήθησε, ήταν το καλό πνεύμα για σένα. Ήταν ένας άγγελος, αφού άγγελοι είναι πνεύματα, για να βοηθούν τον άνθρωπο.
Πολλοί, όταν βλέπουν ότι κάποιος σώθηκε από μεγάλο κίνδυνο, λένε γι’ αυτόν , «είχε άγγελο» ή είχε άγιο. ‘Άγγελος είναι το πνεύμα του καλού, στην υπηρεσία του ανθρώπου. Δεν είμαστε εδώ στην τύχη. Η ζωή μας έχει νόημα είτε ξέρουμε ποιο είναι το νόημα και ποια είναι η αποστολή μας, που πρέπει να τη φέρουμε εις πέρας, είτε δεν ξέρουμε.
Πολλοί φεύγουν από αυτή τη ζωή χωρίς να μάθουν ποτέ, τι νόημα είχε να ζουν. Οι πιστοί στο Θεό γνωρίζουν ότι η ζωή τους είναι ο Θεός μέσα τους και αγωνίζονται να είναι καθαροί από μολυσμό σαρκός και πνεύματος. «Ακαθάρτου μη άπτεσθαί».
|Γι’ αυτό ο μεγάλος Ελβετός ψυχίατρος , ψυχολόγος και συγγραφέας Κάρλ Γιούγκ υποστηρίζει ότι η αιτία όλων των ασθενειών είναι η λανθασμένη θρησκευτική συνειδητοποίηση.
Κάνοντας μια βόλτα στη Γραφή υπογράμμισα τις σειρές που παραθέτω εδώ από το Ευαγγέλιο και από τον Απόστολο:
ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ:
«Κύριε, σώσον ημάς , απολλύμεθα (χανόμαστε). Και λέγει σ’ αυτούς: Τι δειλοί είστε, ολιγόπιστοι;». Τότε εγερθείς, επετίμησε τοις ανεμοις και τη θαλάσση και εγένετο γαλήνη μεγάλη»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΌΣΤΟΛΟ:
«ει γαρ εχθροί όντες κατηλλάγημεν τω Θεώ, δια του θανάτου του Υιού αυτού, πολλώ καταλλαγέντες σωθησόμεθα εν τη ζωή αυτού» (Ρωμ/ ε’. 10-16)/
(Παρ’ ό,τι είμασταν εχθροί με το Θεό, μας συμφιλίωσε μαζί του ο σταυρικός θάνατος του Υιού του. Πολύ περισσότερο τώρα που συμφιλιωθήκαμε., η ζωή του θα μας χαρίσει τη σωτηρία.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου