Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Πάω στοίχημα ότι ο εχθρός του ανθρωπίνου γένους, έδωσε την εντολή στα όργανά του να τρελάνουν τους ανθρώπους, για να μην μπορούν να συνεννοηθούν και χωρίς συνεννόηση, να μην μπορέσουν να ζήσουν.

Γιατί να το κάνουν αυτό; Είναι απλό: για να κατοικείται η γη αποκλειστικά από τους δαίμονες και τα άγρια θηρία και όσους ανθρώπους είναι άγρια θηρία.
Το μέσον που χρησιμοποιείται ήδη για την καταστροφή του κόσμου είναι η TV και ο Η/Υ. Πώς μπορεί να αμυνθεί η ανθρωπότητα; Η άμυνα είναι του κάθε ανθρώπου. Καθένας πρέπει να ετοιμάσει τον εαυτό του, να δεχθεί τη δύναμη του Χριστού, με την οποία θα μπορέσει να πατήσει επάνω στη δύναμη του εχθρού χωρίς να τον βλάψει. Ποιά είναι η προετοιμασία;
Παντού στην Αγία Γραφή υπάρχουν περιγραφές της πρεοτοιμασίας αυτής. Η Εκκλησία πρέπει να δουλεψει για να καταλαβαίνει ο κόσμος το νόημά τους. Η Γραφή μιλάει με σύμβολα. Όσοι τη διαβάζουν κατά γράμμα, δεν την καταλαβαίνουν δυστυχώς.
Ένα παράδειγμα από το δέκατο κεφάλαιο του κατά Λουκάν ευαγγελίου: "Ο Κύριος διάλεξε και άλλους εβδομήντα μαθητες, που τους έστειλε δύο δύο πριν απ΄ αυτόν, σε κάθε πόλη και τόπο, που έμελλε να επισκεφθεί. (...) Πηγαίνετε σας στέλνω σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους. (...) Σε όποιο σπίτι μπείτε, πρώτανα λέτε, "ειρήνη σε τούτο το σπίτι." Ανεκεί μένει κάποιος ειρηνικός άνθρωπος, η ευχή σας θα πιασει τόπο, αλλά θα γυρίσει πίσω σ' εσάς"."'
Αυτή την εικόνα, αν τη δούμε ως παραβολή, για το πνεύμα του Θεού, που έρχεται να κατοικήσει στην καρδιά μας, που μόνο με ειρηνικό τρόπο, μπορεί να 'ρθει και να κατοικήσει.
Το γεγονός ότι αν η ειρήνη μας δεν γίνεται αποδεκτή, επιστρέφει σε μας, το σχέδιο του σατανά δεν πετυχαίνει, αφού κανείς δεν τρελαίνεται.

mlvardospot.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...