Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

 ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Μ' αρέσει η παροιμία "ένα μυαλό, χειμώνα-καλοκαίρι"! Τί θέλει να πει άραγε; Ότι με το ίδιο μυαλό κάνουμε όλες τις σκέψεις;; Στο δικαστήριο οι δικαστές δικάζουν με διαφορετικές διαδικασίες. Δεν ισχύει "βρήκαμε παπά, να θάψουμε και τους ζωντανούς".
Ο ίδιος δικαστής είναι διαφορετικός στις διάφορες διαδικασίες. Σε άλλες διαδικασίες επιλύει διαφορές μεταξύ των πολιτών , σε άλλες επιβάλλει ποινές.
Δηλαδή το ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι δεν ισχύει. Άλλο είναι το μυαλό το χειμώνα και άλλο είναι το καλοκαίρι. Άλλο είναι το μέλος του σώματος για το συμφέρον και άλλο είναι για τη φιλία.
Το συμφέρον είναι στον εγκέφαλο, ενώ η φιλία είναι στην καρδιά. Ο εγκέφαλος και η καρδιά είναι σύμβολα των διαφόρων "διαδικασιών".
Με τον εγκέφαλο ζητάμε δικαίωση, ενώ με την καρδιά ζητάμε έλεος, δηλαδή υπέρτατη αγάπη. Στον εγκέφαλο συγκεντρώνονται οι λογισμοί, καλοί και κακοί, ενώ η καρδιά είναι καθαρή από λογισμούς, για να κατοικεί ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...