Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΑΛΛΙΑΣΘΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΕΝ ΚΥΡΙΩ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΑΓΑΛΛΙΑΣΘΕ, ΔΙΚΑΙΟΙ, ΕΝ ΚΥΡΙΩ

Αν κουράζεσαι, οι φίλοι σου θα σου πούνε να μην κουράζεσαι και κατακπονείς τον εαυτό σου. Αν στενοχωριέσαι, θα σου πούνε, να μη στενοχωριέσαι και θλίβεις την ψυχή σου. Να χαίρεσαι.
Θυμάμαι, πάλι, τον ποιητή, που μου έλεγε πώς οι άγιοι διαφέρουν απ΄ τους συνηθισμένους ανθρώπους, στο ότι σου λένε όχι μόνο τί να κάνεις ή να μην κάνεις, αλλά και πώς να το κάνεις ή να μη το κάνεις.
Η Αγία Γραφή είναι θεόπνευση. Μας λέει πως να μην είμαστε δούλοι. Η δουλεία οδηγεί στο θάνατο. Π.χ αν είσαι δούλος του αλκοόλ, όπως ένα γνωστός συγγραφέας, που δεν ήθελε να γίνει χριστιανός. Αν γίνω χριστιανός έλεγε, πρέπει να κόψω το κρασί.
Η Γραφή μας μιλάει επίσης για την υπακοή. Δεν είναι κάθε υπακοή προς θανατον , όπως είναι η ξυπακοή στην αμαρτία, η οποία μας κάνεις δούλους της και μας οδηγεί στο θάνατο πριν την ώρα μας. Είναι και η υπακοή στις Εντολές του Θεού, που μας ελευθερώνουν από τα πάθη. Κατά την Αγία Γραφή η υπακοή στο Θεό, λογίζεται ως δικαιοσύνην.
Ο Δαβίδ έγραψε σε κάποιον ψαλμό του, " αγαλλιάσθε, δίκαιοι, εν Κυρίω." Άρα η πρώτη προϋπόθεση να χαρούμε με το Θεό είναι να είμαστε δίκαιοι μαζί του.
Πώς η δικαιοσύνη είναι χαρά με το Θεό, αυτό είναι μυστικό και μόνο με την εμπειρία μας μπορούμε να το μάθουμε. Αυτό σημαίνουν τα λόγια των Πατέρων της Εκκλησίας, που μας παροτρύνουν "της Γραφής τα νοήματα, διά πράξεων αναγίγνωσκε.">
Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...