Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

 του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο Απόστολος λέει να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας, για να βεβαιωνόμαστε αν αγαπάμε το Θεό. Τώρα που γνωρίζετε το Θεό λέει στους Κορίνθιους ή καλύτερα τώρα που σας γνωρίζει ο Θεός (ο Θεός τους γνωρίζει από πάντα) δεν πρέπει να επιστρέφετε στην πίστη στα αστέρια και στα είδωλα, τα οποία είναι ασθενή στοιχεία σε σύγκριση με την πίστη σας στο Θεό.

Τώρα τους λέει, που έχετε επίγνωση ότι ο Θεός κατοικεί μέσα σας, πώς ζητάτε βοήθεια από τα ασθενή στοιχεία, όπως είναι τα άστρα και τα άψυχα είδωλα;
Είναι σαν να τους λέει ότι το να έχετε επίγνωση ότι κατοικεί μέσα σας ο Θεός είναι μεγάλη δύναμη και η πίστη στ’ άστρα και στα είδωλα είναι μηδαμινή μπροστά στην Παντοδυναμία του Θεού. Πώς συγκρίνεται η παντοδυναμία του Θεού με τα ασθενή στοιχεία των άστρων; .
Όταν είμασταν παιδιά πιστεύαμε στη δύναμη των γονέων μας. Ο πατέρας που μας έδινε και τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, όλα μπορούσε να τα κάνει για μας. Απόδειξη το αίσθημα ανασφάλειας των ορφανών παιδιών.
Για μένα επείγει να γνωρίσουμε αν αγαπάμε το Θεό. Επειδή έτσι θα έρθει η δύναμή του σε μας, που την έχουμε ανάγκη, να τα βγάλουμε πέρα με τις δυσκολίες της ζωής. Με αμφιβολίες, αν δεν ξεπεραστούν αγνοούμε τη δύναμη του Θεού και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες χωρίς το Θεό. Λέμε ότι πιστεύουμε στο Θεό, αλλά δεν τον νιώθουμε μέσα μας, να μας προστατεύει από κάθε κακό.
Είναι αληθινή αυτή η πίστη ή μήπως είναι μη ορθή και γι’ αυτό είμαστε ανυπεράσπιστοι σε όλες τις ασθένειες. Η αιτία όλων των ασθενειών είναι η μη ορθή θρησκευτική συνειδητοποίηση, έγραψε σε επιστολή του, το 1920 ο Καρλ Γιουγκ.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, με ποιο τρόπο θα είμαι βέβαιος ότι αγαπώ το Θεό; Αν ανατρέξω στα παιδικά μου χρόνια, στη μεγάλη αυτή δεξαμενή της χαράς των παιδικών χρόνων μου, θα διαπιστώσω ότι οι αγαπημένοι μου είναι αυτοί τους οποίους εμπιστεύομαι.
Είμαι βέβαιος ότι η εμπιστοσύνη είναι συστατικό στοιχείο της αγάπης. Γι’ αυτό οι πληγές που δεχόμαστε στα παιδικά μας χρόνια είναι αθεράπευτες. Επειδή σκοτώνουν την εμπιστοσύνη που υπάρχει στην αγάπη. Οι σύζυγοι που χωρίζουν και κατηγορούν ο ένας τον άλλον στα παιδιά τους κάνουνε το μεγαλύτερο κακό! Έλεος!
mlvardospot.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...