Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η αιτία όλων των ασθενειών

 .Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

 «Η  αιτία όλων ασθενειών είναι η μη ορθή θρησκευτική συνειδητοποίηση»; Καρλ Γιουγκ  

  Οι ορθόδοξοι  χριστιανοί θεωρούμε την υπερβολή ως αμαρτία. Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι κατοικία του Αγίου Πνεύματος και του Ιησού Χριστού και για το λόγο αυτό θέλουμε να ζούμε λιτά, με επίγνωση της ενοίκησης του Χριστού και με το Πνεύμα του Χριστού (νήψη)

 Η υπερβολή είναι αμαρτία κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία, διότι απομακρύνει τον άνθρωπο απ΄ το Θεό, προκαλώντας σατανικές επιθυμίες  και δουλικό φόβο. «Δι’ υπομονής  τρέχομεν τον προκείμενον ημίν αγώνα   αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν (Εβρ. 12:1) (…)  επιγιγνώσκοντες την ενοίκησιν του Χριστού. (2Κορ. 13:5)

( ας τρέχουμε με υπομονή το αγώνισμα του δύσκολου δρόμου , που έχουμε μπροστά μας. Ας έχουμε τα μάτια μας προσηλωμένα στον Ιησού, που μας έδωσε την πίστη, την οποία και τελειοποιεί και ας «εξετάζουμε τον εαυτό μας , αν έχουμε επίγνωση  ότι ο Ιησούς Χριστός κατοικεί μέσα μας)

Κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία η ζωή είναι δώρο του Αγίου Πνεύματος του Θεού. Πιστεύουμε στο Άγιο Πνεύμα, το Κύριον, ,το Ζωοποιόν. Το Άγιον Πνεύμα είναι το Τρίτο Πρόσωπο της Μιάς Τριαδικής Θεότητος.

Ο άνθρωπος ενώνεται με τη χάρη του Θεού και γίνεται κατά χάριν  «θεάνθρωπος» όχι εκ φύσεως, αλλά με το θέλημα του Θεού και με τη δική του θέληση. Δεχόμαστε  τη ζωή ως  δώρο του Θεού, με την επίγνωση ότι μέσα μας κατοικεί ο Θεός. Το πνεύμα του ανθρώπου ενώνεται με το πνεύμα του Θεού και αποκτάει  «πνευματικό  σώμα», για να ζει με προσευχή και με νηστεία, αποδιώχνοντας την υπερβολή από τις πράξεις του, τις σκέψεις του και τα πράγματα. Η Ορθοδοξία, είπε ο Ιωάννης Ρωμανίδης, είναι η θεραπεία όλων των θρησκειών.

Ο άνθρωπος είναι «πνεύμα του Θεού», «πνευματικό σώμα» και σάρκα. Οι αιρετικοί δεν πιστεύουν ότι ο άνθρωπος ενώνεται με το Θεό (Θέωση) ούτε και το Χριστό πιστεύουν ως Θεάνθρωπο. Στην πραγματικότητα αρνούνται την σωτηρία του ανθρώπου, διότι δεν πιστεύουν ότι ο άνθρωπος ενώνεται με το Θεό (θέωση), και δεν έχουν ελπίδα σωτηρίας. Στη θέση της πίστης στο Χριστό βάζουν την πίστη στον άνθρωπο (ουμανισμός). Με την άρνησή τους, αρνούνται και τη θεραπεία τους από το «σαρκικό φρόνημα», το γέννημα της αμαρτίας και από το «πνεύμα της αμαρτίας».

 Η μη ορθή πίστη των αιρέσεων δεν θεραπεύει το «σαρκικό φρόνημα» και  το «πνεύμα της αμαρτίας», που είναι η αιτία όλων των ασθενειών. Παραθέτουμε την περικοπή του Ευαγγελίου για το θαύμα της θεραπείας της αιμορροούσης γυναικός: 

«Και ιδού γυνή, αιμορροούσα δώδεκα έτη, προσελθούσα  όπισθεν ήψατο του κρασπέδου του ιματίου αυτού. Έλεγε γαρ εν εαυτή, εάν άψομαι του ιματίου αυτού σωθήσομαι.  Ο δε Ιησούς επιστραφείς και ιδών αυτήν είπε. Θάρσει, θύγατερ. Η πίστις σου σεσωκέ σε και εσώθη η γυνή από της ώρας εκείνης.»(Ματθ. 9:20-22)

mlvardospot.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...