Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΤΟ ΜΑΝΟΥΒΡΑΡΙΣΜΑ (Συνειδητοποιήσεις)

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

1.ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ:
(Τι είναι «μανουβράρισμα του αυτοκινήτου)
«Μανουβράρισμα » λέγονται από τη λέξη «ΜΑΝΑ», οι ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ, με τις οποίες ελευθερώνεις το αυτοκίνητό σου από το «στρίμωγμά του» στην αρχική του θέση (ΜΑΝΑ). «Μανουβράρω» το αυτοκίνητό μου, για να ελευθερωθώ από τα αυτοκίνητα που περιορίζουν την κίνησή μου μπροστά μου και πίσω μου. Κινούμαι δηλαδή με ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ ώσπου να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ, για να φύγω από τη θέση που βρίσκομαι, ελέγχοντας πάντα αν είναι ελεύθερος ο δρόμος. Είναι θέμα κινήσεων εμπρός –πίσω, ενός ή ενάμισυ μέτρου, μπορεί και λιγότερο.
2.ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ:
(Ποιες είναι οι μικρές κινήσεις «εμπρός-πίσω» του αυτοκινήτου)
Οι «μικρές κινήσεις μπρός πίσω» είναι δύο ειδών: α. Μπροστινή κίνηση και β. Πίσω κίνηση (οπισθοπορεία).
Ανάλυση της «μπροστινής κίνησης»:
3.ΜΠΟΣΤΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΞΙΑ
Μπροστινή κίνηση δεξιά: στρίβεις το τιμόνι σου δεξιά και κινείται η μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου σου (μούρη), δεξιά.
4.ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Μπροστινή κίνηση αριστερά: στρίβεις το τιμόνι σου αριστερά και κινείται η μούρη του αυτοκινήτου σου αριστερά.
Ανάλυση της «ΟΠΙΣΘΕΝ κίνησης»:
5.ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣΩ (ΟΠΙΣΘΕΝ)
Η πίσω πλευρά (κώλος) του αυτοκινήτου σου κινείται δεξιά ή αριστερά.
6.ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΞΙΑ
Στην όπισθεν κίνηση δεξιά, στρίβεις το τιμόνι σου δεξιά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σου κινείται δεξιά.
7.ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Στην όπισθεν κίνηση αριστερά, στρίβεις το τιμόνι σου αριστερά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σου κινείται αριστερά.
Ε Φ Α Ρ Μ Ο ΓΗ Σ Τ Η Ν Π Ρ Α Ξ Η
1.Βρίσκεσαι στην αρχική σου θέση (μάνα).
2.Κινείσαι λίγο πίσω.Αν είσαι κοντά στο πεζοδρόμιο, κινείσαι ευθεία πίσω. Αν έχει λίγο χώρο στρίβεις το τιμόνι σου προς το πεζοδρόμιο (δεξιά η αριστερά αναλόγως αν είσαι παρκαρισμένη στο αριστερό πεζοδρόμιο ή αν είσαι στο δεξιό). Με την κίνηση αυτή προς τα πίσω, δίνεις λίγο μεγαλύτερο χώρο μπροστά σου. Εννοείται ότι αυτός που βρίσκεται πίσω σου, δεν είναι κολλημένος επάνω σου. Αν έχει λίγο χώρο, όπως πρέπει να έχει, κάνεις λίγο πίσω, με ίσιο το τιμόνι.
3. Κινείσαι μπροστά σου γυρίζοντας, δεξιά ή αριστερά το τιμόνι σου, αναλόγως αν βγαίνεις από τα δεξιά ή από τα αριστερά σου.
4.Αν δεν σε χωράει να βγεις, κάνεις λίγο πίσω γυρίζοντας το τιμόνι αντίθετα. Αν βγαίνεις από δεξιά, στρίβεις το τιμόνι σου αριστερά, για να κινηθεί το πίσω μερος σου (κώλος) προς το αριστερό πεζοδρόμιο.
5.Αν βγαίνεις από τα αριστερά, στρίβεις αντίθετα το τιμόνι σου προς τα δεξιά για να κινηθεί και πλησιάσει το πίσω μέρος σου προς το δεξιό πεζοδρόμιο.
6. Με τη μανούβρα αυτή, (μπορεί να μην φτάνει η μία φορά και πριν να κάνεις και άλλε), ελευθερώνεις το χώρο σου μπροστά για να φύγεις .
7.Εδώ έχει πλάκα: Κάνεις να φύγεις από δεξιά, στρίβοντας το τιμόνι σου, φυσικά, ΔΕΞΙΑ. Δεν χωράς να φύγεις, πρέπει να κάνεις λίγο πίσω, για να χωρέσεις. Αν έχεις στριμμένο το τιμόνι σου, όπως είναι φυσικό δεξιά, και κάνεις όπισθεν, θα ξαναρθείς στο ίδιο σημείο.
8. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΣΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Εισαι δεξιά, θα κάνεις όπισθεν με το τιμόνι αριστερά. Είσαι αριστερά, θα γυρίσεις το τιμόνι σου δεξιά.
9. Σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια να φύγεις, θα κάνεις ΟΠΙΣΘΕΝ, με το αντίθετο τιμόνι. Είσαι με το τιμόνι ΔΕΞΙΑ, θα κάνεις πίσω με το τιμόνι ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Εισαι με το τιμόνι ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Θα κάνεις πίσω με το τιμόνι ΔΕΞΙΑ.
10. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΣΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ όταν κάνεις πίσω.
11. Έκανες τη μικρή κίνησή σου ΌΠΙΣΘΕΝ; Θα επαναφέρεις το τιμόνι σου για την ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Α Υ Τ Ο Ε Ι Ν Α Ι Ο Λ Ο.
Μπροστά για να φύγεις, στρίβεις αναλόγως προς τα πού θέλεις να φύγεις.
Όπισθεν, γιατί δε σε χωράει να φύγεις, στρίβεις αντίθετα το τιμόνι σου για την όπισθεν κίνησή σου και μετά το τέλος της όπισθεν κίνησης, το Ε Π Α Ν Α Φ Ε Ρ Ε Ι Σ δεξιά ή αριστερά, αναλόγως από εκει που φεύγεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...