Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

 

 ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ !

Σήμερα ρώτησα δυο άγνωστες κοπέλες, στο μπαρ, τί είναι καλύτερο, να βλέπουμε τους άλλους γύρω μας, για να νιώθουν ότι υπάρχουν για μας ή να μην τους βλέπουμε και να μην τους ακούμε, σαν να μην υπάρχουν καθόλου για μας;
Σκεφθείτε, να το κάνουν όλοι αυτό, τί θα γίνει; Θα νιώθουμε όλοι ότι δεν υπάρχουμε για κανέναν ούτε για τον εαυτό μας. Να φερόμαστε σαν να είμαστε.
Απευθύνθηκα στην κοπέλα, ,που είχε τις πλάτες γυρισμένες σε μένα, αλλά δεν με αγνοούσε., αφού της έδινε πληροφορίες για μένα η φίλη της με την οποία είμαστε είμαστε απέναντι, πρόσωπο προς πρόσωπο.
-Να βλέπουμε και να ακούμε, είπε, αλλά με μέτρο.
Προφανώς η φίλη δεν ήταν φειδωλή για το θαυμασμό μου. Ήταν πράγματι ωραία. Πώς μπορεί κανείς να μη θαυμάζει το ωραίο, όταν αγαπάει το ωραίο, χωρίς ιδιοτέλεια; Δεν μπορεί.
Ρ'ωτησα κατόπιν την άλλη, τί είναι καλύτερο.
-Να βλέπουμε, είπε από το βάθος της καρδιάς της. Πράγματι η αγάπη δεν έχει μέτρο, είπε κάποιος. Η ίδια είναι το μέτρο. Απέραντες εκτάσεις αγάπης υπάρχουν στην καρδιά.
Μ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...