Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Μη φοβάσαι, μόνον πίστευε

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

"Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε"
Πιστεύουμε στο Χριστό ελεύθερα. Είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ή να μην πιστεύουμε. Η πίστη δεν δεσμεύει την ελευθερία μας, αντίθετα με το φόβο, που μπαίνει στην ψυχή και καταργεί την ελευθερία της.
Η πίστη είναι του Θεού, ενώ ο φόβος είναι δαιμονικός. Δαίμονας σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό, είναι ψυχική και πνευματική κατάσταση, που εισέρχεται στην ψυχή και καταργεί την ελευθερία.
Μη φοβάσαι, μόνον πίστευε, λέει ο Ιησούς στον εκατόνταρχο που φοβόταν ότι θα πεθάνει η κόρη του. Η πίστη ότι ο Χριστός είναι ο Θεός διώχνει το φόβο.
Αν είμαστε τώρα γεμάτοι φόβο είναι επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι μέσα μας.
Κάθε φορά που φοβάμαι, αυθόρμητα νιώθω την επιθυμία , να πιστεύω στο Χριστό με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Προσεύχομαι ο Θεός να μου δώσει τη δύναμη να πιστεύω με όλη μου την ψυχή.
Όταν οι Μαθητές του Χριστού είδαν τον Κύριο να περπατάει πάνω στη λίμνη φοβήθηκαν. Δεν είχαν καταλάβει τί είχε συμβεί στο θαύμα του χορτασμού των άρτων, γράφει ο Ευαγγελιστής Μάρκος στο κεφάλαιο 6, 52. Ή καρδιά τους ήταν πωρωμένη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...