Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Το νόημα της ύπαρξης του ανθρώπου

 'Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Όταν οι παλιοί έλεγαν δεν έχουν τίποτε εννοούσαν δεν είναι τίποτε. Την εποχή του Ομήρου "ύπαρξη του ανθρώπου" ήταν η περιουσία. Ακόμα και στη σημερινή εποχή στο χωριό μου λένε "αυτός που δεν έχτισε σπίτι και δεν πάντρεψε κόρη" δεν είναι κύριος.
Σε κάποια έρευνα που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, βρέθηκε πως εβδομήντα τέσσερις στους εκατό είχαν ιδιόκτητο σπίτι, όταν την ίδια εποχή στις Ηνωμένες Πολιτείες όλες οι κατοικίες ανήκαν στις ιδιωτικές τράπεζες.
Ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλσων, ο οποίος είναι και ο συντάκτης του ισχύοντος Αμερικανικού Συντάγματος, ως πρώτο άρθρο του, όρισε, το νόμισμα να το εκδίδει το κράτος, για να ελέγχεται από το κράτος. Σε σχόλιό του στο άρθρο αυτό ο Ουίλσων γράφει πως Αν το νόμισμα το εκδίδουν ιδιωτικές τράπεζες από τις οποίες το κράτος δανείζεται με τόκο, το εθνικό νόμισμα, όπως γίνεται, όλες οι ιδιοκτησίες των Αμερικανών, θα περιέλθουν στις ιδιωτικές τράπεζες.
Όποιος πρόεδρος από την αρχή των ΗΠΑ επιχείρησε να εφαρμόσει το άρθρο αυτό, το πλήρωσε με τη ζωή του, μέχρι και τον Κένεντυ. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα κράτη (Σαντάμ, Καντάφι κ.ά.)
Το νόμισμα είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που γίνεται εκ του μηδενός! Είναι πράγματι απίστευτο το μυστήριο που σκεπάζει το νόμισμα και την οικονομία. Γιατί άραγε είναι ένα μυστήριο η οικονομία; Μια απάντηση είναι, για να βρίσκεται ο άνθρωπος πάντα στο πνευματικό σκοτάδι και να χειραγωγείται δια του τρόμου και της αγωνίας.
Το νόμισμα είναι σαν τα έντυπα των εισιτηρίων στο αεροπορικό
ταξίδι. Τί θα σκεφτόσουν αν πήγαινες στο αεροδρόμιο για κάποιο ταξίδι σου με το αεροπλάνο και σου έλεγαν, πως δεν γίνονται αεροπορικά ταξίδια. Θα ρωτούσες γιατί δε γίνονται; Μήπως έχουν βλάβη τα αεροσκάφη; Όχι δεν έχουν καμία βλάβη; Μήπως απεργεί το προσωπικό; Όχι, δεν απεργεί, είναι όλοι στη θέση τους. Μήπως υπάρχει έλλειψη καυσίμων; Όχι, υπάρχουν καύσιμα; Ε, τότε γιατί δεν πετούν τα αεροπλάνα σας; Δεν πετούν τα αεροπλάνα διότι δεν υπάρχουν εισιτήρια στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Και γιατί δεν τυπώνεται εισιτήρια, αφού δεν έχετε
Κανείς δεν ξέρει να σου πει.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί ή και συνέβη, όταν υπήρχε στην πείνα του 30 στην Αμερική πέθαναν εκατομμύρια άνθρωποι, αν και υπήρχε υπερεπάρκεια αγαθών, τα ράφια των καταστημάτων ήταν γεμάτα κι ο κόσμος πέθαινε, διότι οι τράπεζες έκαναν εμπάρκο ρευστού. Δεν υπήρχε ρευστό, δηλαδή τυπωμένο χαρτί. Προκειμένου όμως για να μετάσχει η Αμερική στον πόλεμο, οι τράπεζες χορήγησαν άφθονο ρευστό για την κατασκευή των όπλων με τα οποία η Αμερική μπήκε στον πόλεμο.
Ο Ουίλσων, ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...