Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΤΕΛΕΙΟΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Μια καλή συνήθεια είναι να συνδέουμε τους φίλους μας με τα λόγια τους. Το ίδιο και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μαζί με τη μορφή τους έρχεται στο νου μας και ένας καλός λόγος που ταυτίζεται με αυτούς. Έτσι η ανάμνησή τους γίνεται πάντα ένα ζωντανό μήνυμα σε μας. Ο παπα Ηλίας, που στο στρατό ήταν ασυρματιστής, έλεγε πως οι άνθρωποι είμαστε σπασμένοι ασύρματοι. Δύσκολα συλλαμβάνουμε τα μηνύματά τους. Ο Ρόμπερτ έλεγε ότι γράφουμε για τον εαυτό μας, επειδή δεν ξέρουμε άλλον τόσο καλά , όσο τον εαυτό μας. Οι Πατέρες της Εκκλησίας έλεγε, γράφουν πάντα τις πνευματικές τους εμπειρίες. Ο Σασών έλεγε πως όταν πηγαίνεις κάπου, να στέλνεις πριν τον άγγελο του Θεού. Ποιος είναι ο άγγελος του Θεού; Τον ρώτησα. Ο άγγελος του Θεού είναι ο λόγος του Θεού, είπε. Ο Σασών ήταν ένας Εβραίος μανάβης, στη Λάρισα, κοντά στο Φρούριο. Είχε τα μάτια του πάντα δακρυσμένα. Έτσι συμβαίνει με τους φίλους: Λαβαίνεις τα μηνύματά τους, με το πνεύμα του Θεού που είναι παντού και μας συνδέει μεταξύ μας.
Είμαστε πράγματι σπασμένοι ασύρματοι, επειδή η επαφή μας με το πνεύμα του Θεού μέσα μας, διακόπτεται συχνά, από τις παρεμβολές του κόσμου. Τα μηνύματα με το πνεύμα του Θεού, φτάνουν όμως πάντοτε νέα. Μ’ αρέσει ο ύμνος που ψάλλουν στην Θεία Λειτουργία,όταν τελειώνει: Είδομεν το φως το αληθινόν. Ελάβομεν πνεύμα επουράνιον. Εύρομεν πίστιν αληθή, αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες. Αύτη γαρ ημάς έσωσεν. Το μεγάλο μυστήριο της Εκκλησίας είναι το μυστήριο της πίστεως, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριός μας και ο Θεός μας. Αυτός τας ασθενείας μας έλαβε και τας νόσους μας εβάστασε, όπως προφητεύει ο Προφήτης Ησαϊας.
Ένα ερώτημα που πρέπει να κάνουμε συχνά στον εαυτό μας είναι, αν συλλαμβάνουμε πάντα τα μηνύματα του Πνεύματος του Θεού. Αν έχουμε ορθή θρησκευτική συνειδητοποίηση. Η μη ορθή πίστη, λέει ο Γιούγκ είναι η αιτία όλων των ασθενειών. Η μαρτυρία αυτή έχει ξεχωριστή βαρύτητα επειδή στις μέρες μας, ο κόσμος ακούει περισσότερο την επιστήμη παρά του αγίους.
Έτσι συμβαίνει με τα μηνύματα των ανθρώπων, πόσο μάλλον με τα μηνύματα των αγγέλων, των αγγελιοφόρων αυτών του Θεού, που ο Θεός τους δημιούργησε πριν τη δημιουργία του ανθρώπου, για την εξυπηρέτησή του. Αν έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στα μηνύματα του Πνεύματος του Θεού, τα μηνύματα της σωτηρίας. Αυτή είναι η προοπτική μας, να γίνουμε τέλειοι ασύρματοι, για να συλλαμβάνουμε τα μηνύματα του Θεού προς εμάς. Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...