Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Χωρίς το Χριστό η αμαρτία όχι μόνο δεν είναι δουλεία. αλλά γιορτάζεται κιόλας. Με αίμα ελευθερωθήκατε, μην ξαναγίνεσθε δούλοι στους ανθρώπους;, λέει η Γραφή.
Γινόμαστε πάλι δούλοι επειδή δεν γνωρίζουμε την ελευθερία, δεν έχουμε πίστη στο Θεό και δε θυμούμαστε το Θεό.
Η μνήμη του Θεού θεραπεύει τη λήθη, την άγνοια και την ανία. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και διώχνει το "σαρκικό φρόνημα" 'η αλλιώς "γέννημα εχιδνών".
Ο Χριστός τις ασθένειες έλαβε και τις νόσους εκράτησε. Η δουλεία στην αμαρτία είναι αρρώστια, την οποία θεράπευσε με το αίμα Του. Με τιμή αίματος πλήρωσε ο Χριστός τις δικές μας αμαρτίες και εξαγόρασε την ελευθερία μας.
Με τη μνήμη του Ονόματος του Ιησού αγωνιζόμαστε για την ελευθερία. Στις προκλήσεις απαντάμε δυναμικά. Δεν είμαστε παθητικοί. Θυμούμαστε ότι πεθάναμε μαζί με το Χριστό , για να ζούμε μαζί Του. Λέμε στην κάθε πρόκληση της αμαρτίας εσύ πέθανες για μας κι εμείς έχουμε πεθάνει για σένα.
'Ετσι διώχνουμε το σαρκικό φρόνημα και φοράμε το ένδυμα του Χριστού. "Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθηκε, Χριστόν ενεδύσασθε., ψάλλουμε στην Εκκλησία, κατά την ακολουθία του βαπτίσματος.
Η πίστη μας στο Χριστό είναι το πνευματικό σώμα μας. Με το θάνατο του σώματος δεν μένει το πνεύμα μας γυμνό, για να πλανιέται στους έρημους τόπους της απελπισίας. Είμαστε με το Χριστό ένα πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Οι γιορτές της Ορθοδοξίας, ιδίως η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρις των Πανηγύρεων, η Εο...