Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Περί καθαρισμού των αμαρτιών

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

"Ρύσαι ημάς από του πονηροά."

Νυν ήγγικεν η σωτηρία ή ότε επιστέψαμεν. Η νυξ προέκοψεν, η δε ημέρα ήγγικεν. Αποθώμεθα ουν τα έργα του σκότους και ενδυσώμθα τα όπλα του φωτός. Ως εν ημέρα ευσχημόνως περιπατήσωμεν, μή κώμοις και μέθαις, μη κοίταις και ασελγείαις, μη έριδι και ζήλω, αλλ' ενδύσασθε τον Κύριν ΙΗσούν Χριστόν και της σαρκός πρόνοιαν μη ποιείσθε εις επιθυμίας. Τον δε ασθενούντα τη πίστει προλαμβάνεσθε, μη εις διακρίσεις διαλογισμών." (Ρωμ. ΙΓ)..
Μ' αρέσεουν αυτά τα λόγια από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Ρωμαίους. Βοηθάει αυτόν που τα της ειρήνης επιδιωκει και τα της οικοδομής εις αλλήλους.
Ό,τι δε γίνεται εκ πίστεως είναι αμαρτία. Αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο μεφαλώνει το σαρκικό φρόνημα και γίνεται ολοένα πιο δύσκολο να το βγάλουμε από μέσα μας.
Θα μου πείτε γιατί να το βγάλουμε από μέσα μας; Θέλουμε να το βγάλουιμε διότι δεν μας αρέσει να είμαστε δούλοι στα πάθη μας για να τα υπηρετούμε, όπως οι δούλοι υπηρετούν τα αφεντικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Οι γιορτές της Ορθοδοξίας, ιδίως η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρις των Πανηγύρεων, η Εο...